11.7.2013

VETTÄ!!

Muistakaahan juoda kesällä riittävästi vettä. Itsellä se tuntuu välillä varsinkin kiireisinä duunipäivinä unohtuvan ja tuntuu että kuivuu kasaan. Koitan aina pitää vesipulloa mukana minne ikinä menenkin sillä vettä pitää olla saatavilla heti kun siltä tuntuu. Töissä olen kanssa koittanut kunnostautua pitämällä vesipulloa nopeasti saatavilla.

On varmaan kaikille selvää että vedenjuonti on terveydelle välttämätöntä. Ihmisen painosta 45-60% on vettä. Vettä kannattaa juoda tasaisesti pitkin päivää. Esimerkiksi kuvan tavalla...

Vedenjuonti tulee silti pitää kohtuuden rajoissa sillä liiallinen veden juonti poistaa elimistöstä suoloja ja liiallinen suolojen menetys tuo terveyshaittoja. Liiallinen vedenjuonti voi pahimmillaan johtaa kuolemaan sillä suolat kuten natrium ja kalium ovat ihmisen elintoiminnolle todella tärkeitä.


Riittävällä vedenjuonnilla teet palveluksen iholle ja munuaisille. Iho pysyy kuulaampana ja sileämpänä sillä nestehukan myötä iho alkaa näyttämään harmaalta ja kuivalta. Munuaisten kautta poistuu elimistöstä kuona-aineita. Riittävä vedenjuonti laskee riskiä saada munuaiskiviä. Hyvä mittari riittävälle juomiselle on virtsan kirkas väri. Riittävä vedenjuonti huolehtii myös vatsan toiminnasta, suoliston toiminta pysyy hyvänä ja vesi ehkäisee ummetusta.

Vesi edestauttaa painonpudotusta vaikkei sillä mitään taianomaista vaikutusta olekaan. Vesi pitää kropan toiminnassa ja auttaa polttamaan rasvaa. Vesi antaa lihaksille virtaa toimia, riittävä nesteytys pitää huolen että urheilusuoritukset ei kärsi.

 Sopiva vedenjuonti määrä on noin 2-4 litraa. Itse tähtään tuohon neljään sillä työni on fyysisesti rankkaa ja siihen päälle treenaan paljon.

Ei kommentteja: